Omgeving

Walcheren

Op het schiereiland Walcheren is de zee altijd dichtbij. Aan de kust en landinwaarts vind je hier gezellige dorpen en steden. Elk vol eigenheid en karakter. Winkels, restaurants en cafés. Wandel door de straten en proef de sfeer.

Domburg

Domburg ligt direct aan zee en is een levendige, gezellige badplaats met veel terrassen, restaurants en winkels. De rijke historie van Domburg als badplaats voert terug naar 1834, toen de eerste badgasten in Domburg een zeebad kwamen nemen. Rond 1910 bloeide Domburg op als badplaats met badgasten vanuit heel Europa en veelal van adelijke of Koninklijke bloedde. Ook schilders als Mondriaan en Jan Toorop woonden en schilderden in de zomer in Domburg, getrokken door het bijzondere "Zeeuwse licht". De zee en het strand; daarvoor kom je naar Domburg.  

IMG 9766               

Niet voor niets dat in Domburg veel families al generaties-lang hier de hele vakantie doorbrengen. Domburg ligt direct aan zee, aan de noordwest kust van het schiereiland Walcheren met aan de oostkant direct grenzend aan een bos dat de Manteling wordt genoemd. Hier kunt u uitstekend wandelen en hardlopen. Vanuit Domburg kunt u eindeloze fietstochten maken over Walcheren. Een bezoek aan de Vlaamse steden Gent, Brugge of Antwerpen is ook zeker de moeite waard. Sportievelingen kunnen (golf)surfen, tennissen, skaten en golfen. U kunt ook zwemparadijs "de Parel"bezoeken met zijn kuurcentrum, bowling, squash, theater en een grote luxe sauna. Golfers kunnen terecht op de duinen uitgestrekte Golflinks. 

Oostkapelle

Oostkapelle grenst aan twee natuurgebieden: de Manteling en Oranjezon. Oostkapelle is een familiebadplaats met brede stranden.

320787

Vrouwenpolder

Vrouwenpolder is een gezellig dorpje met terrasjes en winkeltjes. Je wandelt naar het strand en natuurgebied Oranjezon.

Veere

De geschiedenis van Veere. De stad ontstond ooit als het gehucht Kampvere in de 13e eeuw. Pas toen het in de 16e eeuw de stapelplaats van Schotse wol werd, kwam Veere tot bloei. Er vestigde zich in die tijd ook een Schotse kolonie in Veere, zij hadden onder meer hun eigen bestuurder. Veere ligt aan het prachtige Veerse Meer.

Middelburg

De hoofdstad van de provincie Zeeland, is een aantrekkelijke, trotse stad met een rijk verleden. Fraaie grachtenpanden, kronkelende steegjes, een laatgotisch stadhuis en de toren ‘Lange Jan’: er valt van alles te bewonderen in Middelburg. Deze monumentenstad telt ruim 1000 grote en kleine monumenten. Een stadswandeling onder leiding van een gids voert u langs deze levende herinneringen uit het verleden. De eeuwenoude Norbertijner Abdij is het hoogtepunt van deze tocht. De gebouwen zijn thans in gebruik door de Provincie Zeeland en het Zeeuws Museum. 

Miniatuur Walcheren toont u het hele eiland in een notendop. En wilt u Middelburg eens vanaf het water bekijken, dat kan tijdens een rondvaart door de grachten  

Vlissingen

Vlissingen is met zijn brede en lange boulevard een attractie op zich. Deze stad van Michiel de Ruyter ademt een zekere maritieme sfeer uit. Dat proef je wanneer je langs de kade naar de jachthaven loopt, genietend van het uitzicht op de Westerschelde en de beloodsing van de schepen. Het Stedelijk Museum vertelt u alles over het maritieme verleden van Vlissingen. 

Ook in het Arsenaal beleeft u de zeer roemrijke tijd tijdens de vlootschouw opnieuw. Het Arsenaal heeft ook een 65 meter hoge uitzichttoren en diverse spectaculaire attracties. In Reptielenzoo Iguana treft u een tentoonstelling aan van reptielen, amfibieën en insecten uit de gehele wereld.

Fotoalbum
Fotoalbum
Fotoalbum
Fotoalbum
Fotoalbum
Fotoalbum
Fotoalbum
Fotoalbum
alt tag